Halloween

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Jag kände mig hyfsat frisk igår så jag bestämde mig för att träffa båda Annorna på mall of america för lite shopping. Det var faktiskt bara jag som handlade nånting och det var inte lite jag fick med mig hem. Köpte ett par skor, en kofta och ett par trosor till mig plus "presenter" till två personer. Fick typ värk i armarna efter att ha burit alla kassar i flera timmar. Det var roligt att träffa nya Anna men jag var nog inte världens roligaste igår eftersom fortfarande var lite matt efter sjukdomen. På kvällen följde jag med Ellen och lämnade in deras två laptops och sen handlade vi med oss mat hem. Efter maten lekte jag och Frances hårmodevisning där jag var modell och hon frisör, ni kan ju tänka er hur det såg ut, haha. 

Idag är det ju en stor dag här i USA, nämligen Halloween! Ska med Ellen och träna om ett par timmar och sen blir det väl att karva ur pumporna och fixa inför kvällen för då blir det middag och trick or treat. Ska försöka ta massa bilder så ni får se alla fina outfits.
bild 1: Clare som busade med mig innan jag och Ellen skulle åka iväg
bild 2: nya och varma skor!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tired of being sick

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Men tror ni inte att jag lyckades få den där jäkla magsjukan i alla fall? Ligger i sängen och bara tar det lugnt för tillfället och hoppas innerligt på att jag blir frisk till imorgon. Och varför ska det vara fint väder just idag när jag ligger inne? Blir lite less alltså :P

Helgens planer ser ut såhär (om jag nu kan utföra dem) :
Ikväll- göra allt för att bli frisk, sova tidigt med mera och kanske titta på idol
Imorgon- hänga med ellen och träna på morgonen och sen åka till MoA för att träffa Anna och kanske den nya au pairen Anna. På kvällen är inget planerat än men det kommer säkert hända nåt kul.
Söndag- förhoppningsvis följa med Nina på hennes luciaövning, fira Halloween med familjen och sen gå trick or treat med barnen. 

gör mig frisk, tack!

PS. Idag har jag varit här i åtta veckor = tre veckor kvar.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Give me sunshine

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Är hemma med en magsjuk Frances och hon har antagligen fått vad Clare hade förra veckan. Jag känner hur det börjar vända och vrida i min mage också för man blir ju lite påverkad av att veta att nån annan är magsjuk. Håll tummarna för att jag inte blir sjuk!

Vädret är dåligt idag också, mulet, grått och trist. Även lite snöblandat regn kom i morse, fy. Dock visar vädret att det ska bli sol imorgon vilket kommer bli riktigt skönt. Behöver gå ut på en pw eller nåt så hoppas på att kunna göra det imorgon. Idag har min Evve kommit hem till Sverige från sin lilla resa till Italien och det ska verkligen bli kul att träffa henne när jag kommer hem.

hoppas på blå himmel imorgon!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Scary

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Ligger och lyssnar på stormen utanför huset. Tycker det är rätt läskigt att ligga helt själv i källaren när det är sånt här väder men det är tur att jag har mina öronproppar som gör att jag inte hör stormen lika väl. Saknar solen och värmen men antar att den har försvunnit för i år. Det ska faktiskt bli snö och minusgrader även här i Minnesota snart. Jag vill inteeeeeee..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Thinking

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Sitter i mitt rum och har fönstret öppet. Får en känsla av att jag sitter i vår sommarstuga och andas in frisk vårluft. Känns riktigt konstigt sen när jag faktiskt inser att jag sitter i Minnesota och andas in frisk höstluft.

Det har hänt nåt konstigt med mitt öra förresten, för när jag hickar eller gäspar börjar det typ pulsera i det. Vet inte riktigt vad det är men om nån har hört talas om nåt liknande innan får ni gärna berätta vad det kan vara. Känns lite onödigt att betala 200 dollar bara för en "koll", särskilt när man kan göra det gratis hemma. Men men, vi får se hur det blir!

Klockan två kommer Ellen hit för att låta mig köra henne till jobbet. Sen ska jag hämta Maggie från dagis och därefter ska vi handla. Ska fixa ytterligare en grej men den är lite hemlig... Hihi.. 

knäppa maggie ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

(O)nödig fakta

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fick reda på nåt mycket roligt igår och det var att man inte får köpa alkohol i Minnesota på söndagar. Det har med kristendomen att göra på nåt sätt men jag tycker det är lite löjligt att man inte får köpa det om man vill. Jag var ju på middag hos grannen Anna igår och hennes man fick åka ända till Winsconsin för att handla öl och vin till kvällen. Hur knasigt är det inte att behöva åka till en annan stat för att köpa alkohol?

Kan för övrigt berätta att bensinen här kostar en tredjedel så mycket som i Sverige. Det är alltså inte en jättestor deal om jag behöver tanka lite då och då. Det är faktiskt helt okej :)

Idag åkte grannen Anna till Sverige för att stanna i två veckor. Saknar henne redan här på gatan och undrar hur jag ska klara mig utan henne. Men äsch, det ska väl gå.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Slappisdag

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Är rätt trött och seg idag och därför har jag valt att spendera förmiddagen i sängen framför datorn, skype, tv-serier och filmer. Ska till Anna granne ikväll och äta middag samt titta på football match så jag ligger här och laddar inför det. Alldeles nyss kom Clare ner med en teckning till mig där det stod "I love you and you are nice". Sånt gör ju verkligen ens dag! Dessutom hade hon precis tappat en tand så hon var helt överlycklig att hon hade fått 1 dollar av tandféen. Gullig unge det där.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Exhausted

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Efter två dagar med alla barnen hemma och en heldags tripp med Anna är jag helt slut. Ligger i sängen och funderar seriöst på om jag ska sova nu (klockan är 19.00). Skulle ju egentligen gått på musikalen Evita vilket jag sett fram emot hela veckan men kroppen sa emot så jag fick helt enkelt stanna hemma. Anna och jag hade i alla fall riktigt roligt både igår kväll och idag. 

Vår tripp såg ut såhär: först åkte vi till något som hette Scandia där det fanns massa dalahästar, ett svenskt café och ett svenskt museum. Vi hade först tänkt fika och titta på muséet men ångrade oss när vi såg hur mysigt caféet var. Vi fikade alltså där innan vi drog vidare till Taylors falls. Både Anna och jag trodde det skulle vara vattenfall där med tanke på namnet men det fanns ju självklart inga när vi kom dit. Istället gick vi ett spår i naturen där det fanns djupa oupptäckta hål ner i marken samt fina berg. Vi gick även över till Winsconsin-gränsen eftersom det bara var en bro emellan från där vi var. Efter detta begav vi oss vidare till en stad som hette Lindström, med ö till och med, och där åt vi lunch på ett ställe som hette Swedish Inn. Alla skyltar in till affärer och liknande hade översättningar till svenska vilket var ganska häftigt.


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Update

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Gårdagen blev rätt lyckad till slut. Cris kom som sagt med sina värdbarn och lekte här ett tag. Vi gick till en park, åt lunch och cupcakes och bara myste. De åkte hem runt 1 och då tog jag mina barn ner till Annas garage sale. Vi stannade i ett par timmar och sen gick vi tillbaka hem och lekte lite. Runt 18 kom päronen hem och 18.30 gick jag över till grannarna för att vakta deras barn ända fram till 22.00. Såå, i princip jobbade jag mellan 8-22 igår vilket gjorde att jag är väldigt trött idag.

Och idag tar jag hand om alla 4 barnen igen. Clare är magsjuk så hon har sovit typ hela dagen = ett barn mindre att ta hand om. Vi har inte kunnat göra så mycket eftersom vi inte har nån bil plus att hon är sjuk men det har varit rätt lugnt. Nu sitter jag här i köket med de tre andra barnen och längtar till ikväll. Då kommer nämligen Anna hit och ska stanna över natten. Grannarna har ett födelsedagskalas som vi troligtvis ska gå till, annars får vi se vad vi hittar på. Imorgon ska vi till ett ställe som heter Taylor Falls som ska vara riktigt fint och på kvällen ska vi på musikal med min värdmamma och några till. Blir nog en riktigt härlig helg!

Bilder kommer så småningom (när jag har tid att lägga in dem)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Maggie day

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Min heldag med Maggie började med en slappismorgon med film och mys. Sen bestämde vi oss för att ta en promenad till bibblan, vilket vi kanske skulle väntat lite med, för när vi kom dit insåg vi nämligen att de inte öppnade förrän om en timme. Vi (jag) fick vara kreativa och hitta på lekar och annat bus vi kunde göra under tiden och timmen gick faktiskt relativt fort. När vi väl kom in i bibblan läste vi en bok och sen hyrde vi 5 st innan vi gick därifrån. Vi gick sedan till en restaurang som heter Four Seasons vilken är barnens favorit. Jag testade nåt som heter Root Beer för första gången och jag kan inte säga om jag tyckte om det eller inte. Det smakade typ som en blandning av julmust och smaksatt tuggummi, so you tell me!

Imorrn är alla barn lediga och jag har planerat en play date med Cris och hennes värdbarn. Kommer nog bli mys. På kvällen ska jag håva in lite extra cash genom att sitta barnvakt hos grannarna. NIICE!



min söta Maggie

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Dancing on my own

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Sitter och lyssnar på rix fm webbradio och kikar runt lite på internet. Känner att jag måste ta vara på den här dagen lite extra för att resten av veckan kommer jag inte ha nån egen tid som jag brukar. Imorgon är Maggie ledig från skolan så då ska hon vara hemma med mig hela dagen. Torsdag och fredag är även de andra lediga så då blir det full fart i huset hela dagarna. Dock ska vi träffa Cris och hennes aupair-barn nån av dagarna så att det ska bli lite lättare för oss båda att ta hand om dem. Blir nog kul.. Eller?

Idag är det en månad kvar tills jag åker hem. 19 november är det dags att lämna allt detta bakom mig och fortsätta mitt vanliga liv i Sverige.



mysbarnen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sunday

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Och så var den här helgen över! Som jag skrev i inlägget nedan åkte jag till Anna i fredags och vi åt god mat (stor stek, potatisgratäng och bearnaisesås) och gick sen på bio. Life as we know it hette den och den var helt okej. Vi båda trodde den bara skulle vara rolig men det visade sig att den var ganska sorglig också. Jag spenderade natten där och på lördagen följde vi med hennes värdfamilj på flygets dag eller vad det nu hette. Där tittade vi på flygplan och åt gratis mat och glass. Värt!

När jag kom hem från Anna var det full fart i mitt hus i och med att Ellen skulle ha sitt cabi party. Jag hjälpte till lite innan alla kom och sen blev det att mingla runt bland alla gäster innan själva visningen började. Stilen på kläderna som hon visade var lite för old för mig men vissa grejer fastnade jag för - innan jag kollade på prislappen. 89 dollar för en jäkla blus, vem köper det? På kvällen var jag så trött så jag i mig i sängen och tittade på idol och somnade rätt tidigt.

Förmiddagen idag spenderade jag i sängen framför datorn och skype. Hann prata en hel del innan jag insåg att klockan var halv fyra och att det kanske var dags att göra nåt annat. Så jag ringde min granne Anna och frågade om jag kunde komma över. Jag gick dit och hjälpte henne och hennes dotter Nina att städa sitt rum och sen fikade vi och kollade på football. Åt även middag där till slut och kom hem runt åtta. Sen dess har jag legat i sängen och kollat på Gossip girl. Helt okej helg om jag får säga det själv!



Bild 1: Jag och Anna på restaurangen
Bild 2: Servitrisen som visade dessertmenyn (inga vanliga sådana här inte)
Bild 3: Jag på biografen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

It's Friday I'm in love

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Snart ska jag åka med Ellen och hämta mormorn och morfarns bil som jag kan ha ikväll för att köra till Anna som bor en bit bort. Jag ska åka på den läskiga motorvägen igen så jag hoppas att ni håller tummarna för mig så det går bättre än förra gången! Anna och jag ska käka ute på restaurang och sen gå på bio. Kommer därefter spendera natten hos henne för jag tycker det är lite för långt att köra 40 minuter på nya vägar mitt i natten. Imorgon ska Ellen ha ett Cabi Party som innebär att en kvinna kommer och visar kläder som man sedan får köpa. Tror dock de kommer vara väldigt dyra så jag kommer nog inte vara inställd på att köpa nåt. söndag är lite oklar än så länge. Kanske åker med Cris och hennes kompis och handlar Halloween-kostymer, annars får vi se vad som händer.

Trevlig helg! :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Just playing

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Gick med tvillingarna och granndottern Nina till lekparken förut för de ville göra en sketch walk vilket tydligen innebar att gå runt och titta på hus på vägen för att teckna av dom och sedan gå till lekparken och göra likadant där. Jag slapp köra Robinson till kursen vilket var himlans skönt. Mormorn körde honom istället och när hon kom tillbaka berättade hon hur svårt det hade varit för henne att hitta dit. Tur att jag slapp som sagt! 

Förlåt för dålig bildkvalité men jag hade bara mobilen med mig till lekparken..

Bild 1: Frances och Clare som tecknar
Bild 2: Nina, Frances och Clare som leker i lekparken
Bild 3: The nannyyy

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vanlig vardag

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Jag valde till slut att gå på födelsedagskalas igår för jag kände inte för att vara hemma ensam i flera timmar på kvällen. Vi åkte till en mexikansk restaurang som heter Brasa där vi åt bland annat ris, bönor, kyckling och yuka (de där pommesliknande sakerna som jag har skrivit om tidigare). Det var trevligt att träffa lite av familjens släktingar igen och höra om deras resor hit och dit.

Idag har jag varit på powerwalk med min granne Anna. Om cirka en timme kommer Maggie hem och sen ska vi hämta barnen vid busshållsplatsen som vanligt. Om jag har otur måste jag skjutsa Robinson till hans kurs och stanna där i cirka 1,5 timme. vill helst inte göra det så håller tummarna för att det inte blir så! Tänkte visa er hur det ser ut där jag står varje dag och väntar på barnen när de ska komma från bussen, så här är två bilder:


Grove Street

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Wednesday

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Fick efterlängtade paket av Alex igår som faktiskt visade sig vara TVÅ stycken! de var fullproppade med godsaker och något annat som jag ville ha - NUDLAR. Haha, så nu har jag 12 paket som kommer räcka ett tag framöver. Inte för att skryta men jag har världens bästa pojkvän :)

Ikväll ska familjen på födelsedagsmiddag till barnens kusin som fyller 5 år. Jag är också bjuden men vet inte riktigt om jag är så sugen. Antingen följa med ut och käka med släkten och umgås med dem eller stanna hemma, krypa ner under täcket, titta på film och äta godis? Svårt val det där.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Halvvägs

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Som rubriken säger har jag faktiskt varit här halva tiden idag. Tycker det har gått väldigt fort och har svårt att förstå att jag ska hem snart igen. Men det var 2,5 månad jag ville vara iväg och det känns som det var ett bra beslut att åka relativt kort. Jag tror inte att jag hade velat jobba med detta i ett helt år så det känns verkligen toppen! 

Jag nämnde för min granne Anna att jag tyckte det började bli så himla enformigt och tråkigt att äta "sandwiches" till lunch varje dag och att jag gärna skulle vilja ha nudlar eller nåt liknande som är lätt att laga och som inte är mackor. Igår kom hon över och gav mig en påse och jag förstod verkligen inte vad det var i tills jag öppnade och hittade 5 paket nudlar :D Har man bra grannar härborta eller vad?


Muuuuums

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Great Sunday

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Anna och jag var som sagt på IKEA igår och vi hade riktigt skoj. Vi åt köttbulletallrik till lunch, fikade på Starbucks och shoppade kläder samt svenska godsaker. När jag kom hem tittade jag på Desperate Housewives och skypade med älsklingen. Helt klart en toppensöndag! 

Vi har haft så himla bra väder i ca två veckor nu och jag är nervös varje dag att det ska bli kallare och regnigt. Hörde av Alex att det var 4 minusgrader hemma i morse och jag kan väl inte säga att jag vill hem till den kylan direkt. I lördags hade vi 30 C här vilket kändes som en ovanligt varm svensk sommardag.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Pumpkin Mania

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Träning, en tripp till Pumpkin Mania och fika med Anna har dagen bestått av. Pumpkin Mania var som en marknad där de sålde pumpor, mat och hade hoppborgar som barnen kunde leka i. Trots att vi bara var där i en halvtimme tyckte jag det var riktigt mysigt. Nu sitter jag och väntar på att grannarna ska komma över så vi kan käka middag. Har knappt ätit nåt idag så är STARVING.

Imorgon ska jag träffa en annan svensk au-pair och vad passar inte bättre än att åka till IKEA ihop? Så det ska vi göra! Hon är lika gammal som jag och har varit här lika länge som jag så det ska bli riktigt kul att träffa henne. Om vi hinner blir det chokladbollsbak ihop annars får vi se vad vi hittar på :)


en dålig bild från Pumpkin Mania

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hurtbulle

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Vaknade i morse och var PIGG för första gången sen jag kom hit (typ). Så jag tänkte att jag kunde gå ut och springa och ta tag i träningen igen. Det var nämligen två veckor sen jag var på gymmet och rörde på mig så jag kände att det var dags. Sprang en runda i området längs med sjön och det var så himla fint att titta på vattnet när solen speglades däri. Det gav mig faktiskt mer motivation.


Jag, barnen och Ken skulle åkt till ett zoo igår kväll men Ken hade inte riktigt koll på tiderna så när vi kollade upp öppettiderna visade det sig att det stängde redan halv fem. Alltså alldeles för tidigt. Så istället satte vi oss i bilen och körde till Minneapolis på en sightseeing tur. Trevligt trevligt.

Igår kväll:
Robinson: Ceciiiiilia?
Jag: yeaah?
Robinson: Ceciiiiilia?
Jag: YEEAH!?
Robinson: Cecilia, I love you. 

Hur sött?



Robinson (som ALLTID blundar på kort)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tuesday

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Idag åkte Ellen iväg på konferens i Indiana och hon kommer stanna där ända till fredag vilket innebär att jag kommer vara ensam med Ken och barnen i fyra dagar. Vet inte hur det kommer fungera eftersom det alltid är Ellen som städar på kvällarna och fixar i ordning i huset inför dagen därpå men jag hoppas att vi kommer klara det. Ikväll ska jag träffa Cris och vi ska gå på bio. Tror vi kommer se en film som heter Easy A som jag tycker verkar riktigt rolig. Men det märks sen!

Over and out

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duluth

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Här får ni en bildbomb från vår resa till Duluth igår. Jag blev helt kär i alla ställen och jag vet inte riktigt om bilderna gör dem rättvisa. Naturen var obeskrivligt vacker och jag ville stanna på varenda ställe minst 1 timme längre men tyvärr hade vi inte tid med det. 

Titta och njut!

hittade ett löv med ett hjärta i. Kom att tänka på dig då, A <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Svenska skolan

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Pics från dagen:

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Weekend

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Idag är det äntligen fredag vilket betyder HELG. Ska dock vara barnvakt åt "mina" barn ikväll ett par timmar så riktig helg blir det inte förrän efter det. Imorgon bitti/förmiddag ska jag följa med Anna och hennes svenska skola till en park i Minneapolis och mysa. Ska bli kul att se lite fler delar av den staden eftersom jag bara sett nattlivet då jag var ute med Cris. På söndag ska jag, Ken och barnen åka på en mini-utflykt till en stad som heter Duluth och kolla på naturen med mera. Vi kommer vara iväg hela dagen så jag kommer nog vara rätt trött när vi kommer hem därifrån.

Vill för övrigt berätta hur himla bra väder vi har haft den här veckan. Det har varit soligt och varmt och man har kunnat gå omkring i t-shirt och shorts utan att frysa. Skulle gissa på att temperaturen legat runt 25 C vilket inte är helt fel. Jag menar, vem vill inte ha en förlängd sommar?

Clare, Robinson, Frances och Maggie ("mina" barn) i det fina vädret

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()