Stillwater

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Kom nyss hem från en mini-utflykt á la Cissi. Besökte Stillwater som Ken och Ellen rekommenderade att jag skulle göra. Det var en liten och mysig ort som låg precis vid vattnet och jag skulle jämföra den med Berg hemma i Linkan. Det fanns många små caféer samt butiker som erbjöd bland annat antikviteter och böcker. Som sagt, mysigt var det men inte mycket mer. 

Idag är jag väldigt trött. har inte skrivit blogg på ett tag för att jag blev drabbad av matförgiftning och därför har jag bara legat i sängen och tagit det lugnt. Igår mådde jag dock hyfsat och blev erbjuden att vara barnvakt på kvällen hos grannarna mittemot. Jag tackade ja och därmed gick jag och la mig senare än vanligt - därför är jag trött idag.

bild 1: Stillwater
bild 2: Cole och Eme (två av barnen jag vaktade igår). De har även en lillebror som heter Jann som är 4 år.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mall of America

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Kom precis hem från en heldags shopping med Laura på Mall of america. Jag är så sjukt imponerad och förvånad över hur de kan bygga ett så stort varuhus som dessutom innehåller ett helt tivoli. Det såg ungefär ut som ett mini-Liseberg med bland annat karuseller, slänggungor, berg-och-dalbanor samt en vattenattraktion (som Flumride). Sjukt coolt var det i alla fall! Jag hittade tyvärr inte så mycket i shoppingväg, bara ett par trosor och ett halsband, men det var en riktigt rolig och häftig upplevelse.

amazing!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Parad med mera

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Så, igår på eftermiddagen gick vi på Mahtomedi High School Parade där eleverna åkte runt på olika grejer och kastade ut godis till barnen. Hektiskt men kul! På kvällen åkte Ken, jag och barnen och hyrde film och köpte glass. Men jag var för trött för att titta på film så jag gick och la mig istället vilket var väldigt behövligt. Sov i 10 timmar! Hur skönt som helst. 

Idag var Ellen och jag först och tränade och sedan åkte vi och barnen till en marknad och tittade på smycken med mera. Vi köpte varsin "eggroll" som jag först trodde skulle smaka vidrigt men som istället var grymt gott. Något jag förhoppningsvis kommer få smaka igen! sen åkte vi hemåt. Jag gick över till anna en sväng och fikade och därefter åkte Ellen och tvillingarna iväg mot St Paul. då tog jag med mig Maggie och Robinson till en mexikansk restaurang där vi åt burritos. Nu sitter vi och tittar på Alvin och gänget 2 vilket är en grymt söt film :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Pannkakor

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Dagen har till viss del varit svensk. Har ätit jordgubbstårta hos Anna (rester från igår), pannkakor till kvällsmat och druckit mjölk till kvällsmat. Det är skönt att göra lite svenska och vanliga saker härborta så man inte längtar hem alltför mycket. Dock var inte pannkakslagandet så lyckat - jag visste inte hur man jämförde måtten "cup" och deciliter, vi hade för lite mjöl hemma så jag fick gå över och låna av grannen plus att det gick åt skogen när jag försökte steka med margarin så jag var tvungen att ta olja istället. MEN, de blev i alla fall goda vilket jag tycker är det viktigaste. 

Här kommer en lite busig video på Maggie när hon sjunger min låt, "Cecilia". Hon sjunger den varje dag så jag tycker det är på tiden att ni får höra det. 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Inbyggd munk

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Åt "inbyggd" munk för första gången idag. Det smakar precis som en munk med florsocker fast den ser ut som en boll. Smarrigt! Vet dock inte vad det kallas på engelska. Nån annan som vet?

Har för övrigt städat hela mitt rum och badrum idag. Kändes som det var på tiden nu. Det blev himla fint och fräscht i alla fall! 

göttt

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Farligheter

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Något som är lite jobbigt med det här huset är att familjen inte har någon mikrovågsugn. Därför blir det extra komplicerat att värma gårdagens mat. Igår värmde jag kyckling och paprika till Robinson och det fick jag göra i en kastrull på spisen. Och jag brände mig på fingret såklart. Idag har jag tänkt äta gårdagens pasta till lunch men hur tusan ska jag fixa det utan mikro? Blir nog att värma det i ugnen och skaffa ytterligare brännsår på fingrarna (har för tillfället tre st). Spisen, ugnen och toastern är nästintill farliga alltså! Ge mig en mikro istället så blir det färre olyckor.

För övrigt fyller Annas son Elliot år idag och det firas med svensk jordgubbstårta med mera ikväll. Något som jag verkligen ser fram emot.

bild 1: den elaka spisen
bild 2: den sluga ugnen
bild 3: den onda toastern
bild 4: det nystädade köket

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Schedule

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Mitt schema ser ut såhär:
- 07.30, uppstigning
- 07.40, väcka barnen
- 07.40-08.30, ge barnen frukost, hjälpa dem klä på sig samt följa 3 av dem till bussen
- 8.40, skjutsa Maggie till dagis
- 9.00-14.30, ledig tid, får göra vad jag vill
- 14.45, hämta Maggie
- 15.40, hämta de andra 3 barnen vid bussen
- 16.00, ge dem mellis och skjutsa dem till sina aktiviteter (beror på vad det är för dag)
- runt 17.00 kommer Ellen hem och vid 17.30 kommer Ken hem. Ungefär då slutar jag jobba.



Såhär kan det se ut en helt vanlig morgon. Detta är Maggie som har satt på sig gummistövlarna på fel fötter..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sjuk

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Idag var det ju tänkt att jag skulle hänga med på en festival/marknad men tyvärr blev det inte så. Jag har gått och blivit sjuk härborta med hosta, ont i halsen och massa annat skit. Därför blir det mys här hemma by myself med film och godis. Ska krypa ner under täcket snart och börja titta på Imagine That. Hoppas att det är en bra film! Något som är lite lustigt med mig är att jag alltid blir sugen på Polly när jag är sjuk. Och vet ni vad? Igår fick jag ett paket hemifrån av mamma och pappa som bland annat innehöll just Polly. Så tack bästa föräldrar, ni räddar min dag!

Paketet! blir inte alltför ledsen om det dimper ner fler såna i brevlådan ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shopping

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Sådär, då var man hemkommen efter en shoppingtur på förmiddagen med Anna och Nina. Vi åkte till ett "litet" mall som ligger bara 10 minuter härifrån vilket jag tycker är helt perfekt. Storleken på köpcentret var ungefär samma som Ikano-huset men det fanns mycket mer av allting. Fick äntligen gå in på både forever21 och Victoria's secret som jag har velat ända sen jag kom hit. Måste säga att det var två grymma affärer som jag kommer tillbringa mycket mer tid i. Fick med mig en ring, ett par örhängen, ett par svarta byxor, en tröja och ett par strumpbyxor hem. Allt detta gick på ca 50 dollar som är 385 svenska kr. Helt galet!!!
Ikväll ska som sagt jag och Chris vara barnvakt åt alla 7 (?) barnen. Tror det kan bli både roligt och jobbigt men det återstår att se. Nu ska jag dock vila lite så jag orkar med kvällen.
bild 1: Nina (annas dotter) och hennes nya glassörhängen
bild 2: jag och Nina
bild 3: jag och Nina utanför Victoria's secret

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Grattis!

Blogg listad på Bloggtoppen.se

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, världens knasigaste pappa! Hoppas du får en bra dag där hemma!
Jag ska snart iväg och hämta min blivande bil som jag ska ha i tre veckor. Blir skönt att ha en egen så jag kan åka var jag vill och när jag vill utan att känna mig instängd i huset. Så, tänk på mig när jag åker alldeles ensam på motorvägen. För det är där jag ska åka sen för första gången.
födelsedagsmannen:

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Helgplaner

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Kom precis hem från Anna där jag har varit och fikat. Det är så skönt att ha henne som granne och kunna prata lite svenska då och då. Och äta svensk mat. Och choklad. Mums. Nu har det kommit upp lite planer inför helgen, imorgon ska Anna och jag fika igen sen blir det nog en lugn kväll med tv-tittande eller nåt. På lördag ska Anna och jag till ett köpcentrum, dock inte mall of America, och shoppa lite. Mina fingrar kliar av shoppingbegär. På kvällen ska alla grannföräldrar ut och äta på restaurang och då ska Chris och jag ta hand om alla barnen. Blir kul att träffa henne igen. På söndag ska vi på nån festival/marknad här i närheten. Det ska tydligen finnas både mat, underhållning och massa annat. Blir skoj!


alla barnen första skoldagen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skype

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Skype måste vara det bästa som någonsin har uppfunnits. Jag har använt det varje dag sen jag kom hit för att prata med Alex, vänner och familjen. Hur skulle jag överleva utan det egentligen? Här kommer lite goa bilder:
har tyvärr inte bilder på alla jag skypat med men det kanske kommer senare..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

WASHROOM

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Kom på att jag har glömt att visa er mitt badrum! (och ja, jag har ett eget) Tycker det är väldigt fint och mysigt och jag älskar verkligen rosetterna de har hängt upp på vissa ställen. Den rosa morognrocken som hänger på dörren har jag fått av familjen. Tycker om både färgen och materialet!
Så, igår gjorde vi väl inget speciellt här borta. Jag tvättade och lagade middag för första gången dock. Sen hyrde vi ett par filmer som vi tittade på. Inget jättespännande direkt. Ikväll ska jag gå över till Anna där jag ska träffa en halvsvensk tjej, Laura, som bor här i Minnesota. Hennes svenska mamma Eva är bra kompis till Anna. Laura är lika gammal som jag så jag hoppas att vi har mycket gemensamt.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Just dance

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Igår kväll var vi först hos Chris, sen åkte vi vidare till hennes kompis och gjorde oss i ordning. Efter det åkte vi till "the boys" apartment där vi drack lite öl och snackade. därefter gick vi ut på en nattklubb och dansade och till sist gick vi tillbaka till lägenheten och dansade brasilianska danser, vilket var riktigt kul. Här kommer några bilder.
Bild 1: jag och Taize
Bild 2: dansgolvet
Bild 3: jag
Bild 4: chris och Taize

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dinner and party

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Igår kväll var vi över hos Anna (min svenska granne) och hennes familj på middag och umgänge. De skaffade två kattungar förra veckan och de var i fokus under hela kvällen. Barnen älskar verkligen att leka med dem. Jag kände dessvärre av min pälsdjursallergi vilket gjorde att jag började nysa och snora hela kvällen. Inte allt för mysigt. Men jag överlevde kvällen efter att jag tagit nässpray och allergitablett.
Idag är jag ledig så jag och en tjej som heter Chris ska först iväg på shoppingtur, fika eller nåt annat i den stilen. Sen blir det utgång och dans hela natten lång. Blir kul att göra något annat än att vakta barn. Chris var au pair i samma familj som jag för ca 5 år sedan så hon vet precis vad jag går igenom, haha. Antar att vi har en del att prata om!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Movie

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Tänkte visa er en film som ungarna spelade in andra dagen jag var här. Den är först och främst till Alex men ni andra får självklart titta också. Dock är den väldigt lång, bara så ni vet.
Idag har jag för övrigt varit här i exakt en vecka!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nytt, nytt, nytt

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Hej där alla mina svenska läsare! Hoppas allt är bra med er! Tänkte bara berätta att jag nu har kört bil härborta för första gången. En automatstyrd dessutom vilket var första gången för mig. Vägarna och trafikreglerna är ganska likt jämfört med Sverige men det är vissa skillnader som är ganska häpnadsväckande. Till exempel: är det en 4-vägkorsning är reglerna så att den bil som kommer först dit är den som först kör därifrån. Kan ni tänka er vilket kaos det kan tillföra? Jag har som tur är inte varit med om det än men är det eftermiddagsrush nån dag kommer jag säkert få uppleva det.


Tänkte berätta en annan sak också. Och det är vad jag har testat för nya rätter och desserter här borta. En kväll köpte vi hem mat från en restaurang som serverade "eastern food" alltså östländska rätter och då fick vi maten i såna där vita små kartonger, ni vet? Typiskt amerikanskt! Aja, det jag skulle komma till var att det fanns en rätt som liknade och smakade som pommes frites men som var nån slags växt istället. Dock var den friterad, men ändå. Sen har jag testat jello vilket är en dessert som ser ut och smakar som gelé och cupcakes som är muffins med glasyr. Har även testat bagels som är runda bröd med hål i, som finns i olika smaker, och blåbärsvåfflor med sirap. Kan ni gissa vilken min favorit var?


bild på blåbärsvåfflorna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Chokladpudding

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Nu har rutinerna börjat komma igång härborta, sakta men säkert. I morse väckte jag barnen, gav dem frukost och hjälpte dem klä på sig. Sen gick jag ner med dem till busshållsplatsen där de åker till skolan ifrån varje dag. Därefter skjutsade Ellen Maggie till dagis och då blev jag själv i 3,5 timme. Det var så himla skönt! Kunde verkligen göra vad jag ville och koppla av med en stunds tystnad. Riktigt skönt! När Maggie väl kom hem satte vi igång med chokladpuddingsbak. Den ungen är bara för söt alltså. Check it out!


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skolstart

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Gårdagen spenderades först på en lekpark med alla fyra barnen plus Evy, Amy och Annie som bor grannar till oss. Jag var med och lekte "capture the flag" ett tag och sen lekte de nåt annat. Därefter gick vi ner mot sjön som jag tror hette Mahtomedi Lake eller nåt i den stilen. Där badade barnen och Ken medan jag tittade på. Jag tyckte det var alldeles för kallt för att bada.. Sen åkte vi till YMCA där barnen badade igen fast inomhus den här gången. Därefter var det filmtime och sen läggdags.
Idag började barnen skolan och dagis men Maggie kommer bara gå 1,5 timme första dagen. Sen går hon lite längre imorrn och ytterligare några timmar på tors. På fredag börjar hon gå heldag som är mellan 9.30-15.30. Jag tycker det är lite länge för ett barn på 5 år men jag är ju i USA, så visst.
bild 1 och 2: från lekplatsen
bild 3, 4 och 5: mitt rum

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Labour Day

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Idag är det Labour Day vilket innebär att man firar frihetens dag från förr i tiden. Alla är då lediga från jobb och skola. Fick en hel förklaring om det igår men jag var för trött för att lyssna så jag satt mest och nickade och låtsas hänga med. Dessutom berättade Ken (pappan) om USA:s presidentval och deras government för mig men även då var jag ganska trött och orkade inte lyssna. Men det jag hörde lät intressant, haha.


Även igår blev en rätt intensiv dag. Ellen tog med mig på ett body step pass som var SJUKT jobbigt och jag har fetaste träningsvärken i vaderna idag. Efteråt åkte vi till Target, en affär som är ungefär som maxi där hemma med allt från teknikprylar till kläder till mat. Enda skillnaden var att en Ben and Jerrys bara kostar 21 kr här istället för 50 kr där hemma. Great! Efter det åkte vi hem på en snabb lunch och drog sen vidare ut mot landet där vi plockade jordgubbar på en farm. Till sist åkte vi till mormorn och morfarn för middag. Fick träffa ännu mer släkt så min hjärna kändes nästan överhettad av alla namn jag skulle komma ihåg. Men men, det är bara roligt!

bild 1: morfar Paul och Clare

bild 2: Clare, Ken, Maggie och Frances

bild 3: Clare
Jag tror ni märker vem som är den största linslusen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndag

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Hej alla! Jag har nu varit här i två dagar och jag tycker verkligen om stället. familjen är underbar och alla jag har mött har varit väldigt trevliga mot mig. Hittills har jag fått se Saint Paul, träffat släkt och grannar, varit och tränat samt umgåtts med barnen. Det är full fart hela tiden men det är riktigt skönt med tanke på att man knappt hinner längta hem. Idag ska jag och Ellen på ett step pass och senare i eftermiddag ska hela familjen på middag hos mormorn och morfarn.
Bild 1: Jag och Maggie
Bild 2: Claire

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()